26 mai 2011

Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber 2011

Asociaţia Culturală Euro-Est Alternativ vă invită la Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber 2011, desfăşurat anul acesta în 5 etape: Iaşi, Bucureşti, Piteşti, Timişoara şi Cluj-Napoca.

Apărut pe fondul unui vid în zona artei culinare, Campionatul îşi propune să aducă în România conceptul de „bucătărie-cultură”. Fie că ne place sau nu, bucătăria, generic vorbind, ocupă un spaţiu extrem de important în viaţa fiecăruia dintre noi. Ridicarea gătitului de la rangul de „obligaţie conjugală” la statut de artă presupune schimbarea unei mentalităţi împământenite.

Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber se adresează atât specialiştilor (maeştri ai artei culinare, bucătari), cât şi amatorilor (celor pasionaţi de gătitul în aer liber).

De ce în aer liber? Conceptul îşi propune să scoată bucătarul din spaţiul său tradiţional de lucru, transformându-l într-o vedetă, iar celui pasionat de gătit, să-i stimuleze imaginaţia, să-i ofere ocazia să-şi exerseze talentul, altfel decât o face de obicei. Campionatul le oferă, astfel, amândurora, oportunitatea de a se întâlni şi de a da frâu liber creativităţii (nu este impusă tematica în competiţie).

PROGRAMUL CAMPIONATULUI din anul 2011 cuprinde 5 etape, 5 cupe, după cum urmează:

CUPA MOLDOVEI, 4-6 martie 2011
Iaşi, Piaţa Unirii şi Hotel Unirea

CUPA BUCUREŞTI, 27-29 mai 2011
Bucureşti, Parcul Tineretului

CUPA ARGEŞULUI, 24-26 iunie 2011
Piteşti, Jupiter City

CUPA BANATULUI, 1-3 iulie 2011
Timişoara, Platoul Stadionului Poli

CUPA POLUS CENTER, 9-11 septembrie 2011
Cluj, Polus Center

CATEGORIILE COMPETIŢIEI

1. Secţiunea Artă Culinară

A). Categoria Artă Culinară
(locurile I,II,III)
B). Categoria Dulciuri Reci
(locurile I,II,III)
C). Categoria Creaţie
(locurile I,II,III)
D). Categoria Meniu Alternativ
(locurile I,II,III)

2. Secţiunea Gătit în Aer Liber

E). Categoria Grătar
(locurile I,II,III)
F). Categoria Plită
(locurile I,II,III)
C). Categoria Ceaun
Ciorbe şi supe (locurile I,II,III)
Preparat de bază (locurile I,II,III)
D). Categoria Creaţie
(locurile I,II,III)

DISTINCŢII OFERITE ÎN CADRUL EVENIMENTULUI

Cupa Clasei Preparate Culinare Reci, Cupa Clasei Gătit în Aer Liber, Cupa Secţiunii Creaţie, Cupa Secţiunii Dulciuri, Cupa Secţiunii Meniu Alternativ, Cupa Secţiunii Grătar, Cupa Secţiunii Plită, Cupa Secţiunii Creaţie. Fiecare concurent va primi diplomă indiferent de rezultat.

Concurentul care se apropie cel mai mult de 100 puncte câştigă Cupa secţiunii. Concurentul care câştigă cele mai multe Cupe de secţiuni, câştigă şi Cupa etapei.

Concurentul care câştigă cele mai multe Cupe de etape, câştigă şi Cupa Campionatului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu