26 mai 2011

Targul Boierului

În perioada 27 - 29 mai 2011 sunteţi aşteptaţi la TÂRGUL BOIERULUI, la câţiva paşi de Piaţa Victoriei, în ambianţa Muzeului Naţional al Ţăranului Român.

Perioada: 27 – 29 ale lui florar (mai)

Participanti: aşa cum îi stă bine oricărui târg, fi-vor cei mai aleşi meşteri populari, dar şi alese lucrături de mână pentru cochetele domniţe.

Cei mici – şi nu numai – se vor putea îndulci cu şerbeturi şi dulceţuri fine, turtă dulce, ciocolată şi îngheţată. Asta dacă se vor putea rupe de lângă jocuri şi jucării sau de lângă marionetele de pe scenă.

Când nu va fi teatru pentru cei mici, domnişoarele şi domnii vor putea deprinde primii paşi de vals de la profesori consacraţi. În restul timpului, café-concert sau cântece de odinioară.

Pentru doamne flori, iar pentru domni, dacă nu vor dori mezelicuri fine, vor putea adăsta la un pahar de vorbă ori la o pipă (sau poate narghilea, după plaisir) şi o Marghilomana.

Hainele şi maşinile de epocă vor rămâne în amintirea peliculei fotografice.

Ateliere handmade, monograme pe batiste, vitralii şi antique, veritabila cafea armenească şi braga de la „Atletul albanez” la Băcănia Veche, buchete de flori în stil britanic, lucruri fine şi pline de dichis.

„La bulivar, birjar !”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu