8 iulie 2011

Concursul creativ “Balul Florilor”

Teatrul National de Opereta „Ion Dacian” si editura „Cartea Copiilor” propun un concurs creativ pentru copii, oferindu-le sansa de a castiga cartea „Balul Florilor” a autoarei Sigrid Laube, cu ilustratii de Silke Leffler. Teatrul National de Opereta „Ion Dacian” continua astfel dezvoltarea proiectelor sale educationale si creative adresate copiilor si tinerilor.

Povestea scrisa de Sigrid Laube este un prilej excelent pentru a ii invata pe cei mici o lectie noua: acceptarea diferentelor. Afland ca florile organizeaza un bal, carismaticul domn Conopida si domnisoara Morcov decid sa participe. Desi la inceput florile ii primesc cu raceala, cei doi se simt bine pe ringul de dans, impresionandu-i pe toti prin talentul lor. Imediat, aplauzele curg, la fel ca si invitatiile la dans. Autoarea prezinta astfel doua lumi care aparent nu au nimic in comun, lumea florilor si lumea legumelor, ce, in final, sfarsesc prin a se armoniza.

„Cartea Copiilor” si Teatrul National de Opereta „Ion Dacian” propun copiilor un concurs, invitandu-i sa raspunda la urmatoarea intrebare: „Pe ce muzica danseaza florile la bal?”.  Pe ce muzica isi imagineaza cei mici ca si-au dat mana la dans si au facut priuete florile si legumele? Cele mai inedite cinci raspunsuri vor fi premiate cu cate o carte „Balul Florilor”. Raspunsurile, alaturi de datele de contact, pot fi trimise la adresa  editura@carteacopiilor.ro, pana pe 25 iulie 2011. Concursul este adresat copiilor de toate varstele si doreste sa atraga atentia parintilor si copiilor asupra importantei artei in toate formele sale, fie literatura, desen, ilustratii sau muzica.

“Balul florilor" a castigat in 2006 premiul NAPPA (National Parenting Publications Awards) Gold Award, din Statele Unite, prin care a fost recunoscuta ca fiind una dintre cele mai bune carti pentru copii aparute in acel an. Mai mult, autoarea Sigrid Laube a castigat Austrian Children's Book Prize in 1997 si 2004, iar ilustratoarea Silke Leffler a primit din partea Federation of the Austrian Book Trade premiul pentru ilustrarea “celor mai frumoase carti din Austria”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu