25 iulie 2011

Turneul Baletului Folcloric Orizaba in Romania

Ambasada Mexicului şi Centrul Cultural Judeţean Călăraşi, în parteneriat cu Primăria comunei Borcea, Primăria comunei Făcăieni şi Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" au deosebita plăcere de a vă invita, în perioada 24 - 27 iulie, la spectacole extraordinare ale Baletului Folcloric Orizaba.


Programul spectacolelor:

24 iulie, ora 20:00 - Călăraşi, Scena Parcului “Dumbrava”
25 iulie, ora 20:00 - Comuna Borcea, Judeţul Călăraşi, Căminul Cultural
26 iulie, ora 20:00 - Comuna Făcăieni, Judeţul Ialomiţa, Căminul Cultural
27 iulie, ora 18:00 - Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” Bucureşti

În anul 1987, Ernesto Gómez Santa Rosa, balerin şi scenograf veracruzan, preia conducerea artistică a Baletului Folcloric Orizaba, creând astfel un precedent în balet, prin calitatea şi profesionalismul pe care le-a imprimat acestui grup recunoscut la nivel naţional şi internaţional. Să menţionăm doar câteva din localităţile mexicane în care Baletul Folcloric Orizaba a susţinut spectacole: Puebla, Tlaxcala, Statul México, Oaxaca, Tabasco, Aguascalientes, Districtul Federal şi, nu în ultimul rând, Veracruz.

În 2008, în cadrul turneelor internaţionale efectuate, grupul a vizitat şi transmis frumuseţea folclorului mexican în oraşele poloneze Varşovia, Cracovia şi Zielona Gora. În cadrul Festivalului de la Zywiec, grupul a reprezentat nu doar Mexicul, ci şi continentul american.

La concursul de dansuri folclorice organizat de Consiliul Internaţional de Dansuri Folclorice, din cei 18 participanţi invitati, Baletul Folcloric Orizaba a ocupat locul trei, cu dansul “Quetzales” din Puebla, pentru care a primit trei premii: pentru instrumentaţia originală, costume, dans şi coregrafie. La Festivalul Internaţional de Folclor “Roztoce” din oraşul Tomasow Lubelski, trupa de balet a ocupat locul doi. Ulterior, în Germania, a participat cu un spectacol în oraşul Leipzig.

În 2009, Baletul Folcloric Orizaba a fost invitat să participe la întâlnirea internaţională de dans pe perechi, din Columbia, organizat de Consiliul Internaţional de Dansuri Folclorice. În anul 2010, grupul a efectuat un turneu în Portugalia, unde a participat la Festivalul intitulat "Din Dansurile Popoarelor", la Argoncilhe şi la Festivalul Internaţional de Folclor Azore. În Grecia a participat la Festivalul Internaţional de Folclor de la Lefkas.

În acest an, Baletul Folcloric Orizaba va susţine spectacole în Serbia, Bulgaria, Macedonia şi România, reprezentând Mexicul și făcând cunoscut folclorul nostru pe pământ european. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu