5 august 2011

"Noapte albă" la Arena Naţională. Poţi petrece sub nocturnă mâine, de la ora 17:00 până dimineaţa!

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, în această dimineaţă, că bucureştenii îşi vor putea petrece noaptea de sâmbătă spre duminică vizitând noul Stadion Naţional. Oprescu a precizat că, deşi inaugurarea oficială a stadionului va avea loc pe 6 septembrie, la meciul România - Franţa, cei care sunt nerăbdători vor avea prilejul să vadă proiectul de 181 milioane de euro, începând cu ora 17:00 până duminică dimineaţă.

"Îi aştept pe bucureşteni sâmbătă, de la orele 17:00 să-l viziteze. Îi aştept cu dragoste şi interes. Recunosc că este o mândrie pentru mine că am realizat aşa ceva. Îmi face plăcere să deschid eu porţile cu mâna mea. Porţile vor fi deschise pentru toată lumea şi vor putea sta cât vor", a declarat Sorin Oprescu.


Vizitatorii se vor putea plimba fără restricţii prin toate spaţiile stadionului, intrarea urmând să se facă prin toate căile de acces.

 În momentul de faţă, se mai lucrează la finisajele din exteriorul arenei şi la anumite porţiuni ale gazonului. În interior totul este gata, inclusiv spaţiile destinate barurilor şi restaurantelor, unde s-au instalat deja mesele şi scaunele. Totuşi, sâmbătă seară nu se va putea consuma nimic aici, pentru că arena nu are încă un administrator.

 Licitaţia pentru desemnarea unui administrator a fost blocată de trei ori până în prezent de Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

 “Va fi o licitaţie internaţională, făcută după toate rigorile şi cu un caiet de sarcini foarte atent pregătit. Durata trecerii unei decizii prin Consiliu este în medie de şase luni. Sunt obişnuit cu asta”, a declarat Oprescu în timpul vizitei la stadion.

“Primăria are toată capacitatea de a administra arena, în momentul de faţă. Dar nu o va putea face pentru foarte mult timp”, a mai spus Oprescu.

 Până la desemnarea unui administrator prin licitaţie, Arena Naţională a fost trecută în îngrijirea Administraţiei Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB).

 Tot ALPAB are grijă şi de gazonul recent montat. Potrivit Primăriei Generale, pe Arena Naţională s-au montat în jur de 8.500 de metri pătraţi de gazon.

Toată infrastructura terenului de joc (umplutură de pămant, aducerea la cotă, drenajul principal şi cel secundar, sistemul de încălzire, sistemul de irigaţii, pământul de priză şi gazonul) au costat 6.000.000 de lei.
 Stadionul are o capacitate de 55.000 de locuri pentru spectatori, din care 20.000 de locuri vor fi la tribuna I, căi de acces auto şi pietonale, restaurante şi săli de conferinţe.

Gazonul a fost pus, fiecare scaun a fost curăţat, instalaţia de nocturnă funcţionează, tot ce-a mai rămas este că Naţional Arena să-şi deschidă porţile pentru o noapte întreagă.

Sursa articol aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu