15 septembrie 2011

Animatii britanice la Muzeul Benzii Desenate

Muzeul Benzii Desenate găzduieşte o retrospectivă a ultimilor 17 ani de animaţie britanică, în perioada 16 septembrie – 16 octombrie, în fiecare vineri, de la ora 18.30. Seria de cinci proiecţii oferite de British Council încheie programul evenimentelor din cadrul MBD.


 Selecţia cuprinde cinci grupaje de filme premiate sau nominalizate la British Animation Awards în perioada 1994-2010. Diversitatea şi complexitatea animaţiei britanice din acest interval este ilustrată printr-o varietate de producţii: lucrări ale unor studenţi, reclame, scurtmetraje, filme pentru copii, lucrări experimentale, videoclipuri muzicale.

Organizate o dată la doi ani, British Animation Awards premiază excelenţa britanică în domeniul animaţiei, printre câştigători numărându-se, de-a lungul timpului, Nick Park, Tim Burton şi David Shrigley.

Printre categoriile de premii figurează „Cea mai bună animaţie pentru copii“, „Cel mai bun videoclip muzical“, „Cea mai bună reclamă“, „Cea mai bună grafică“, „Cel mai bun scurtmetraj“, „Cea mai bună animaţie europeană“, „Cel mai bun sunet“.

Retrospectiva prezentată la Muzeul Benzii Desenate reunește creaţii precum minimalistul Scat, the Stringalong Cat (Ian Sachs), experimentalul Butcher’s Hook (Sion Pummell), comicul The Wrong Brothers (Steven Weston) și încântătorul The Train of Thought (Leo Bridle şi Ben Thomas).

Recomandat publicului cu vârsta peste 15 ani.

Program 16 septembrie 2011

Scat, The Stringalong Cat
Regia: Ian
Sachs | 2:45
Scat, pisica pierde-vară, merge la pescuit… În lipsa dialogului, efectele sonore şi muzica spun povestea, creează atmosfera şi facilitează comunicarea dintre personaje.
O producţie Shutterbug pentru Boxcar Productions | 1995

Butcher’s Hook
Regia: Simon Pummell | 6:30
Un mini-film horror care explorează imaginarul experimentelor medicale şi ştiinţifice, folosind tehnologia digitală pentru a crea corpuri din imagini de film suprapuse şi translucide. Premiul pentru cea mai bună folosire a noii tehnologii.
Produs de Koninck pentru Channel4 | 1995

The Wooden Leg
Regia: Darren Doherty şi Nick Smith | 7:00
Viaţa unei tinere fete este schimbată de un cadou care dezvoltă o dragoste specială pentru ea, o dragoste pe care ea o vede numai atunci când este distrusă de gelozia altcuiva.
Produs de Bournemouth & Poole College of Art & Design | 1994

Many Happy Returns
Regia: Marjut Rimminen | 8:23
Frânturi de amintiri din copilărie rămân ascunse în subconştientul adultului şi pot acţiona ca o forţă dureroasă, distructivă. O fetiţă-fantomă intră în subconştientul unei femei căutând atenţie şi amintind de un episod traumatic din copilărie, ceea ce distorsionează experienţa femeii în legătură cu prezentul.
Produs de Tricky Films Ltd pentru Channel4 | 1997

The Wrong Brothers
Regia: Steven Weston | 5:00
O privire într-o notă comică asupra încercărilor de o viaţă ale gemenilor Orivlle şi Wilbur Wrong – contemporani ai celorlalţi doi fraţi celebri – de a deveni pionieri ai aviaţiei.
Produs de Whitehorse Films şi Bermuda Shorts pentru Channel4 | 1995

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu