8 septembrie 2011

Atelier de Mozaic

Fundaţia Calea Victoriei vă invită începând din 10 septembrie 2011, ora 11:00, la un Atelier de Mozaic cu lectorul Cristina Marian, structurat în 3 şedinţe cu frecvenţă săptămânală. Cost: 250 RON (include materiale de lucru). Număr maxim de persoane: 13.

Mozaicul este un procedeu tehnic în care opera de artă este constituită din mici fragmente cubice sau prismatice de materiale dure, divers colorate, fixate laolaltă cu ajutorul cimentului, masticului sau altui tip de adeziv.


Tehnica mozaicului este foarte veche. A apărut în antichitatea îndepărtată (Mesopotamia, Creta, Egipt, Persia, Grecia), epocile romană şi bizantină marchează momentele lui de maximă înflorire, iar spre sfârşitul Evului Mediu este practicat din ce în ce mai rar. La începutul secolului XX, curentul Art Nouveau a redescoperit mozaicul, adaptându-l noului stil artistic.

Materialele folosite sunt marmura, piatra de râu, sticla de Murano, gresia, ceramica smălţuită. Astăzi se întrebuinţează şi travertinuri colorate, plăci ceramice mari, sticlă groasă turnată special, etc.

Atelierul nostru îşi propune ca fiecare cursant, folosindu-şi imaginaţia, creativitatea şi îndemânarea, să realizeze trei tipuri de obiect decorativ. Vor fi obiecte extrem de elegante şi expresive ce vor decora spaţiul de locuit sau biroul, iar întâlnirile noastre un mijloc perfect de relaxare.

Atelierul va fi organizat în 3 şedinţe (fiecare şedinţă durează 2:30h), toate materialele fiind incluse în taxa de curs:
1. Rama de oglindă
2. Vas decorativ
3. Tablou – mozaic

Vă puteţi înscrie la acest atelier prin e-mail la contact@victoriei.ro
Pentru informaţii suplimentare sunaţi la 0723 167 892 sau 021-321.30.22!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu