12 septembrie 2011

Mihai Viteazul a intrat pe-un cal alb, în Târgovişte

Câteva mii de târgovişteni au trăit momente inedite în acest sfârşit de săptămână, atunci când, în plină graţie şi cu spatele drept, şi-a făcut apariţia în fosta Cetate de Scaun, Mihai Viteazul. Alături de el s-au plimbat ţanţoşi pe cai ţesălaţi şi împodobiţi, alţi 32 de voievozi care au domnit la Târgovişte.

Peisajul plin de domniţe, cavaleri, paji, menestreli, soldaţi în armuri şi comedianţi  a făcut parte din “Parada Medievală” ce a avut loc în cadrul “Zilelor Cetăţii Târgovişte.


“Noutatea este veche. Am adus cei 33 de voievozi în memoria târgoviştenilor, în memoria vie a istoriei. Copiii au putut participa la o lecţie de istorie pe viu. De fiecare dată, apariţia voievozilor aduce un plus de imagine şi un turism cultural şi istoric”, a declarat regizorul Dan Ţopa.

Mii de oamenii s-au oprit pe trotuare pentru a aplauda, fotografia şi admira secvenţele desprinse, parcă, din cărţile de istorie. Sutele de actori şi voluntari care au participat efectiv la paradă, au făcut un tur al centrului Târgoviştei, după care s-au oprit la Curtea Domnească sub aplauzele curioşilor.

“A fost foarte reuşită parada. Totul a fost frumos, iar organizarea bună. Străjerii mi-au plăcut, dar şi comnitorii”, Doina Ştefan, Târgovişte

“E ceva deosebit. În fiecare an vin să văd parada. Totuşi a fost o atmosferă apăsătoare aşa, din cauza crizei prin care trecem cu toţii. Nu a mai fost ca în alţi ani. Una peste alta, a fost ceva frumos”, Marian Apostol, Târgovişte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu