28 septembrie 2011

„Serile copiilor” la Teatrul de Opereta

Odata cu inceputul stagiunii 2011/2012, Teatrul National de Opereta „Ion Dacian” continua activitatile cultural-educationale adresate copiilor si parintilor, deopotriva. In fiecare sambata si duminica, in timpul spectacolelor de la ora 19.00, Teatrul National de Opereta ofera un serviciu special spectatorilor-parinti, care pot veni la teatru insotiti de cei mici. In timp ce parintii se bucura de una dintre productiile teatrului, cei mici sunt asteptati la studioul pentru copii, unde pot participa la unul din atelierele de creatie „Serile copiilor”.

„Serile Copiilor” sunt destinate copiilor cu varsta intre 3 si 8 ani si sunt concepute pentru a facilita accesul acestora la diverse maniere de exprimare artistica, urmarind sa le stimuleze creativitatea si fantezia. Atelierele sunt educative, insa concepute astfel incat sa fie si distractive pentru cei mici, captivandu-le atentia si incurajandu-i sa participe la activitati de creatie si exercitii de imaginatie.

In luna octombrie vor avea loc urmatoarele ateliere:

ATELIER DE PICTURA, coord. Ruxandra Stetca:

1 octombrie, ora 19.00, in timpul spectacolului „Rebecca”
9 octombrie, ora 19.00, in timpul spectacolului „Vaduva Vesela”
Atelierul urmareste sa dezvolte aptitudinile artistice si sensibilitatea copiilor, prin introducerea acestora  in  domeniul artelor vizuale. Pentru a dezlega tainele picturii, copiii vor invata ce este un sevalet, ce sunt pensulele, canavaua si multe altele. 

ATELIER DE JOCURI INTERACTIVE, coord. Oana Rusu
2 octombrie, ora 19.00,  in timpul spectacolului „Rebecca”
8 octombrie, ora 19.00,  in timpul spectacolului „Romeo si Julieta”
Atelierul are ca scop cresterea capacitatii de comunicare si relationare, printr-o serie de jocuri interactive de socializare. In a doua parte a atelierului, copiii vor fi angajati intr-o serie de activitati plastice si de lucru manual, lucrand la proiecte individuale si de grup, pentru a exersa lucrul in echipa si a stimula creativitatea.

ATELIER DE MUZICA SI JOC TRADITIONAL ROMANESC PE INTELESUL COPIILOR, coord. Beatrice si Florin Iordan

16 octombrie, ora 19.00,  in timpul spectacolului „Contesa Maritza”
23 octombrie, ora 19.00, in timpul spectacolului „Maria de Buenos Aires”
Atelierul urmareste familiarizarea copiilor cu muzica si instrumentele traditionale romanesti, dar  si cu dansul si cantecele traditionale si include o scurta prezentare a instrumentelor traditionale si apoi realizarea unei povesti muzicale cu ajutorul acestora.

ATELIER INTERACTIV DE POVESTI SI MUZICA, coord. Mioara Ifrim

30 octombrie, ora 19.00, in timpul spectacolului „Maria de Buenos Aires”
Atelierul combina intr-un mod imaginativ si amuzant elemente de naratiune, proiectii de diafilme, teatru si cantec, oferindu-le celor mici ocazia de a participa  la o poveste colectiva, in care fiecare copil va juca un rol, intr-un exercitiu de comunicare si creativitate.

Accesul in incinta Studioului se face cu 30 de minute inaintea inceperii spectacolului, in baza biletelor de intrare la spectacol (parintii) si la atelier.

Biletele sunt disponibile la Casa de bilete a Teatrului National de Opereta “Ion Dacian”, tel. 021 313 63 48 si pe site-ul www.eventim.ro.


Pretul unui bilet pentru copii este de 15 RON. Inscrierile se pot face la adresa de e-mail: ioana.schiau@opereta.ro. Pentru orice informatii suplimentare, va stam la dispozitie la  numarul de telefon 0751 177 084 si pe blog-ul proiectului: www.cresteprinarta.blogspot.com.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu