13 septembrie 2011

Tea&Coffee Festival 2011

A treia editie a Festivalului Ceaiului si Cafelei – Tea&Coffee Festival - are loc, in Capitala, intre 12 si 18 septembrie a.c. si cuprinde o serie de manifestari si spectacole in ceainarii si cafenele bucurestene precum si o expozitie de ceai, cafea si accesorii, care se va desfasura, intre 16 si 18 septembrie, la Sala Dalles (Bulevardul Nicolae Balcescu nr. 18).


Tea & Coffee Festiva are drept scop promovarea consumului de  ceai si cafea, prin aducerea in actualitate a traditiilor si ritualurilor servirii lor. Evenimentul va avea in prim plan si noile tendinte practicate, in tarile cu traditie, in ceea ce priveste prepararea si prezentarea unor bauturi din ceai si cafea.

Printre manifestarile care vor avea loc in cadrul festivalului, intre 12 si 18 septembrie a.c., se numara: concerte, workshop-uri si ceremonii de servire a ceaiului si cafelei, practicate in: Japonia, Anglia, India, Brazilia, Turcia si Argentina.

Locatiile acestor evenimente, cu iz de ceai si cafea, reunite sub numele Tea & Coffee Festival sunt: Ceai La Vlaicu (str. Aurel Vlaicu nr. 47), Gradina Verona – Carturesti (str. Pictor Arthur Verona nr. 13-15), Cafepedia Romana (str. Pictor Verona nr. 2), Serendipity (str. Dubrava Rosie nr. 12), Ceainaria Rendez-Vous Ambiance (Calea Floreasca nr. 102), Cafeneaua Dalles (Bd. Nicolae Balcescu nr. 18) si Godot Café –Teatru (Str. Blanari nr. 14).

Tea & Coffee Festival 2011 se va incheia printr-o expozitie desfasurata la Sala Dalles intre 16 si 18 septembrie si care va aduce in atentia publicului diverse sortimente, produse si accesorii folosite la prepararea si servirea ceaiului si cafelei.

Tea & Coffee Festival se adreseaza atat amatorilor de ceai si cafea cat si profesionistilor care activeaza, in calitate fie de producatori fie de importatori, in industria de resort.
Pe parcursul expozitiei de la Sala Dalles vizitatorii vor putea participa la demonstratii de preparare a cocktail-urilor din ceai si cafea, de catre doi dintre cei mai buni barista (barista – specialist in prepararea cafelei si bauturilor pe baza de cafea) din lume. Pe parcursul celor trei zile ale expozitiei de la Sala Dalles se vor desfasura si alte momente artistice precum prezentari de moda si demonstratii de tango, ce fac trimitere la elemente ale culturii tarilor cu traditie in producerea, consumul si prepararea de ceai si cafea.
Vizitatorii expozitiei vor avea, de asemenea, posibilitatea sa aleaga si sa testeze, in functie de preferinte, diverse sortimente de ceai si cafea.

Programul de vizitare al expozitiei din cadrul Tea&Coffee Festival 2010 este 09:00 – 21:00. Intrarea este libera.

Programul Tea&Coffee Festival 2011:

Luni, 12 septembrie
Seara Mediteraneana – Concert la saz, sustinut de Calin Torsan si Samsa Stoianovici; Degustare de ceai rize si tuareg.
Ora 20:00, Ceainaria Ceai la Vlaicu (Str. Aurel Vlaicu, nr 47)
Intrarea - 15 lei.

Marti, 13 septembrie
Seara Japoneza - Expozitie de Bonsai (sustinuta de Asociatia Ro-Bonsai); demonstratie de ikebana (sustinuta de Centrul de Studii Romano-Japoneze); ceremonia ceaiului (sustinuta de Doamna Kazuko Diaconu, Presedinte Fundatia Nipponica); dansuri traditionale japoneze sustinute de Asociatia Radacini Culturale.
Ora 17:00, Gradina Verona-Carturesti (Str. Pictor Arthur Verona nr. 13-15)
Intrarea – libera

Miercuri, 14 septembrie
Jazz cu Aroma de Cafea – Concert sustinut de Irina Sarbu Band; demonstratii de Latte Art, sustinute de Paul Ungureanu si Florina Vlaicu, campionii SCAE Romania;
Jazz Dance Workshop, sustinut de Pas Boutique.
Ora 20:00, Cafepedia Romana (Str. Pictor Arthur Verona nr. 2)
Intrarea - 15 lei

Joi, 15 septembrie
Portret La O Cafea – Vernisajul expozitiei de fotografie semnate de artistul vizual Andrei Tanase; demonstratii de Latte Art, sustinute de catre Paul Ungureanu si Florina Vlaicu, campionii SCAE Romania.
Ora 20:00, Ceainaria Rendez-Vous Ambiance (Calea Floreasca, nr. 102)
Intrarea - libera

Vineri, 16 septembrie
Seara braziliana – Concert special de Bossa-Nova, sustinut de Luiza Zan si chitaristul Alex Man; demonstratii de Latte Art, sustinute de catre Paul Ungureanu si Florina Vlaicu, campionii SCAE Romania.
Ora 21:00, Serendipity (Str. Dumbrava Rosie, nr. 12)
Intrarea - 15 lei

16 – 18 septembrie 2011 - Expozitie de ceai, cafea si accesorii
Orele 09 :00 – 21:00, Sala Dalles (Bd. Nicolae Balcescu, nr 18)Intrarea este libera.
Momente din programul expozitiei :

Vineri, 16 septembrie :
Degustari de cocktail-uri din ceai si cafea, realizate in stil Latte Art de catre Paul Ungureanu si Florina Vlaicu, campionii SCAE Romania
Ateliere de arta creativa, sustinute de Creative Arts
Atelier de reciclare creativa, sustinut de Incubator 107
Ora 19:00 - Japanase Jungle Jam - Prezentare de moda a fashion designer-ului Irina Irimia.
Sambata, 17 septembrie:
Degustari de cocktail-uri din ceai si cafea, realizate in stil Latte Art de catre campionii SCAE Romania
Ateliere de arta creativa, sustinute Creative Arts
Atelier de codite si bratari africane, sustinut de Incubator 107
Ora 12:00 – demonstratie de belly dancing si dans indian cu Cesarela Hakman si grupul Shakti
Orele 17:00 – 21:00 - Serata de Tango, Cafeneaua Dalles (Bd. Nicolae Balcescu, nr 18): demonstratie de tango argentinian, lectie gratuita de tango argentinian. Inscrierile la Serata de Tango se fac intre vineri, ora 9:00 si sambata, ora 16:00. Evenimentul este prezentat si sustinut de Alexandru Eugen Cristea de la scoala Magisteria.
Duminica, 18 septembrie, Sala Dalles:
Degustari de cocktail-uri din ceai si cafea, realizate in stil Latte Art de catre Paul Ungureanu si Florina Vlaicu, campionii SCAE Romania
Ateliere de arta creativa, sustinute de Creative Arts
Ora 17:00 – spectacolul de comedie Despre cafea, regizat de Dorin Eugen Ionescu.

Duminica, 18 septembrie
Spectacolul de teatru Bullets over Lipscani - adaptare dupa Woody Allen - in regia lui Eugen Gyemant. Protagonisti: Dan Radulescu, Smaranda Caragea si Catalin Babliuc.Ora 17:00, Godot Café –Teatru (Str. Blanari nr. 14).
Intrarea - 20 lei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu