6 septembrie 2011

Uniformele obligatorii in scoala primara si gimnaziu, respinse de Comisia de Invatamant din Senat

Comisia de invatamant din Senat a respins astazi introducerea obligativitatii purtarii uniformei scolare in invatamantul primar si gimnazial, relateaza Mediafax. Proiectul de act normativ a fost initiat de deputatul PDL Cezar Preda. 


In timpul dezbaterilor, senatorii din Comisie au avut pareri impartite privind acest subiect, unii invocand faptul ca uniformele sunt necesare pentru cresterea prestigiului scolilor si a sentimentului de apartenenta la o comunitate, altii sustinand ca familiile elevilor saraci nu ar avea posibilitati materiale sa le cumpere.Actul normativ a primit raport negativ din partea Comisiei, care a dat sase voturi "impotriva" si patru "pentru".

Initiativa legislativa reglementeaza introducerea unei tinute vestimentare reprezentative obligatorii pentru unitatile scolare din invatamantul primar si gimnazial. Potrivit proiectului, uniforma va fi stabilita, la nivelul fiecarei unitati de invatamant, de catre consiliul de administratie impreuna cu consiliile consultative ale parintilor si elevilor.

Initiativa legislativa va fi dezbatuta in plenul Senatului in calitate de prima Camera sesizata, raportul Comisiei nefiind obligatoriu. Decizia finala apartine plenului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu