13 octombrie 2011

Ziua Mondială a Pâinii

Pe 16 octombrie 2011, de Ziua Mondială a Pâinii, ţara noastră va sărbători din nou cel mai important aliment al umanităţii printr-o serie de evenimente dedicate.


Susţineţi Ziua Mondială a Pâinii participând la concursul foto "Omul şi Pâinea" sau oferind pâine celor care au cu adevărat nevoie de ea, prin campania "Donează Pâine". Aflaţi detalii vizitând pagina ziuapainii.brutarul.ro

Anul trecut mai multe brutării, dar şi furnizori sau chiar persoane fizice s-au implicat în campaniile lansate de revista Brutarul-Cofetarul cu ocazia Zilei Mondiale a Pâinii.

Relaţia dintre om şi pâine, valoarea şi tradiţiile acestui aliment au ieşit în evidenţă prin intermediul concursului foto "Omul şi Pâinea" şi prin campania "Donează Pâine", ambele acţiuni fiind intens mediatizate în presă. Revista Brutarul-Cofetarul, cu susţinerea asociaţiilor de specialitate interne şi internaţionale, invită şi în acest an specialiştii şi pasionaţii coacerii pâinii să aleagă o modalitate de a sărbători Ziua Mondială a Pâinii.

Aliment de baza pentru nevoiasi

Donează pâine! este o campanie caritabilă prin care producătorii şi furnizorii din industria de panificaţie oferă pâine sau produse derivate instituţiilor sociale (spitale, aziluri de bătrâni, cantine sociale, orfelinate, etc.). În 2010 au beneficiat de această campanie zeci de comunităţi nevoiaşe - bătrâni, orfani, bolnavi sau persoane calamitate, fiecare având parte de câte o pâine proaspătă, precum şi de o atenţie sporită din partea celor din jur.

Pentru a participa la campania "Donează Pâine" alegeţi instituţia socială sau comunitatea de persoane defavorizate pe care doriţi să o susţineţi cu o donaţie de produse şi completaţi Formularul disponibil pe pagina ziuapainii.brutarul.ro. Veţi fi astfel printre cei care susţin latura caritabilă a Zilei Mondiale a Pâinii.

Painea la nivel de arta

Concursul foto "Omul şi Pâinea" îşi propune să prezinte în fotografii diversele ipostaze ale interacţiunii dintre om şi pâine. Anul trecut au participat la competiţie peste 70 de concurenţi cu sute de fotografii ilustrând momente inedite de pe parcursul procesării şi coacerii pâinii, precum şi imagini expresive ale oamenilor consumând pâinea.

Concursul se adresează tuturor persoanelor, indiferent de nivelul de pregătire, iar fotografiile vor fi premiate atât prin voturile exprimate on-line de vizitatorii site-ului, cât şi în urma aprecierii de către un juriu de specialitate a celor mai reuşite creaţii.

Acestea vor fi expuse în perioada 23 - 25 martie 2012 la GastroPan, expoziţie dedicată sectorului de panificaţie, cofetărie şi alimentaţie publică, eveniment în cadrul căruia va avea loc decernarea premiilor pentru concursul foto. În plus, cele mai votate fotografii de pe parcursul acestei veri vor fi publicate în revista Brutarul-Cofetarul, opera câştigătorului secţiunii de voturi on-line urmând să ajungă chiar pe coperta publicaţiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu