24 noiembrie 2011

Festivalul Internaţional al Teatrului de Animaţie

Teatrul de Animaţie Ţandarica cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti organizează în perioada 24 noiembrie - 4 decembrie 2011 cea de a 7-a Ediţie a Festivalul Internaţional al Teatrului de Animaţie „Bucurii pentru copii. Spectacole de colectie".Luna decembrie a reprezentat întotdeauna un bun prilej de a face cadouri celor mici. Cu puţin timp înaintea Sărbătorilor, Moşul se va aşeza la sfat şi va descărca din desaga sa: cele mai bune, mai recente, mai jucate titluri şi mai premiate spectacole ale teatrului nostru, adică cele mai cunoscute şi mai iubite basme ale literaturii universale şi româneşti pentru copiii de toate vârstele, reprezentaţii ale teatrelor invitate din ţară, dar şi din străinătate. Va fi creată o ambianţă de basm, un cadru scenografic specific, cu păpuşi şi marionete. Odată ajunşi la teatru, copiii vor intra în ţara personajelor unde vor petrece momente deosebite în compania celor mai îndrăgiţi eroi ai poveştilor şi basmelor, vor asculta fragmente muzicale cunoscute.

Teatrul Ţandarica şi-a propus să organizeze cea de-a VII-a ediţie a festivalului intitulat „
Bucurii pentru copii. Spectacole de colectie" din dorinţa de a le oferi micuţilor noştri spectatori şi nu numai, un regal de culoare, de măiestrie, de voie bună.

Menţionăm că vor participa trupe de profil din România (Bucureşti, Galaţi, Arad, Alba Iulia, Cluj Napoca, Tg. Mureş, Craiova, Iaşi), dar şi din străinătate (Spania, Polonia, Ungaria, Bulgaria, Italia, Israel). De asemenea, vor avea loc numeroase workshop-uri (de pantomimă, de origami, de teatru de umbre, construcţie de păpuşi din baloane şi şosete), lansări de carte, vernisarea unei expoziţii de scenografie, proiecţii cu spectacole de animaţie, conferinţe susţinute de personalităţi remarcabile din România (Cristian Pepino, Victor Ioan Frunză, Mihai Gruia Sandu) sau din străinătate ca Marek Waszkiel, director al Teatrului de păpuşi din Byalistok şi Ivica Simic, director de teatru şi secretar general ASSITEJ).

O secţiune specială este dedicată spectacolelor studenţeşti (UNATC Bucureşti), dăm o şansă şi iniţiativei particulare în domeniu (Compania Hai-Hui), toate alcătuind un program extrem de dens care a necesitat un mare volum de muncă, de energie, creativitate, capacitate de organizare.

De asemenea, vom acorda Premiul de excelență în arta animaţiei, care din acest an poartă numele de Michaela Tonitza Iordache, doamnei Carmen Mărginean, experimentată marionetistă a Teatrului de marionete din Arad. În 2010, a fost instituit un premiu similar pentru corpul tehnic, care anul acesta se va acorda domnului Victor Truţă, sculptor de păpuşi la Teatrul Gulliver din Galaţi, ajuns la venerabila vârstă de 81 de ani.

Propunerile noastre de spectacole satisfac cele mai exigente gusturi şi sunt o demonstraţie de virtuozitate interpretativă, cu păpuşi bidimensionale, marionete şi actori la vedere, folosind mijloace de expresie dintre cele mai diverse.

Şi, astfel pentru încă un an, Bucureştiul va deveni Capitala Teatrului de Animaţie! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu