16 februarie 2012

Calendarul de organizare a Saptamanii “Scoala Altfel”

Iata care sunt principalele etape ale organizarii in cadrul scolilor a Saptamanii "Scoala Altfel".

Nr crt Perioada  Atributii
 1  13-24 Februarie 2012
  • Fiecare unitate de invatamant afiseaza propunerile de activitati pentru saptamana "Scoala Altfel".
  • Simultan, fiecare diriginte si invatator va dezbate propunerile de activitati in clasa. Optiunile elevilor vor fi reflectate in programul final.
  • Consiliul Profesoral, Comitetul Reprezentativ al Parintilor si Consiliul Scolar al Elevilor vor dezbate, la randul lor, propunerile de activitati si vor opta pe marginea acestora.


Responsabilitatea revine: directorului scolii si consilierului educativ, cu consultarea permanenta a presedintelui consiliului scolar al elevilor.
 2  24 Februarie- 2 Martie 2012
  • Consiliul de Administratie al unitatii de invatamant va adopta forma finala a programului activitatilor pentru saptamana Scoala Altfel, avizat in prealabil de Consiliul profesoral, Comitetul Reprezentativ al Parintilor si Consiliul Scolar al Elevilor.
  • Programul final va fi comunicat Inspectoratului Scolar Judetean.

 Responsabilitatea revine: consiliului de administratie si directorului unitatii de invatamant.
 3  2-5 Martie 2012
  • Unitatea de invatamant va afisa in fiecare clasa si cancelarie, programul adoptat pentru Saptamana Scoala Altfel”.
  • Inspectoratul Scolar Judetean va afisa pe site-ul institutiei, intr-un meniu special intitulat Saptamana “Scoala Altfel”, programele de activitati ale fiecarei unitati de invatamant din judet, pentru aceasta perioada.

 Responsabilitatea revine: inspectoratului scolar general si directorului unitatii de invatamant.
 4  5-16 Martie 2012
  • Conducerea unitatii de invatamant se va asigura de inscrierea tuturor elevilor la activitatile derulate in Saptamana “Scoala Altfel”.
 Responsabilitatea revine: directorului unitatii de invatamant, consilierului educativ si sefului comisiei pentru evaluarea si asigurarea calitatii.
 5  17 martie-2 Aprilie 2012
  • Masuri organizatorice destinate derulatii in conditii optime a activitatilor prevazute in cadrul Saptamanii “Scoala Altfel”
 Responsabilitatea revine: directorului unitatii de invatamant, consilierului educativ, sefului comisiei pentru evaluarea si asigurarea calitatii. Acestea se vor realiza si cu sprijin din partea presedintelui consiliului scolar al elevilor si presedintelui Comitetului Reprezentativ al Parintilor.
Referinta articol

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu