9 iulie 2012

Şcoala de Vară Antipa-Triburile din grădină

Muzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa“ aşteaptă copiii pasionaţi de animale şi relaţiile dintre ele, la cel de-al doilea modul al Şcolii de Vară Antipa 2012.


Cei mici vor descoperi „Triburile din grădină”, insecte sau vertebrate sociale sau solitare, vom stabili prin joc relațiile dintre ele, adică cine pe cine mănâncă și nu vor fi uitate nici micile mamifere care ne vizitează, uneori, noaptea sau în miezul zilei, fie pentru verdețuri, fructe şi seminţe, fie pentru animalele din fermele noastre.

Copiii vor „confecţiona” lanţuri din specii de animale şi vor desena piramide trofice din ecosistemele terestre și acvatice; vor merge în Pădurea Snagov „înarmaţi” cu filee entomologice, binocluri, mini-truse de zoologie și caiete, aşa cum îi stă bine unui cercetător zoolog, pentru a descoperi membrii „triburilor” din spațiile naturale și din grădinile amenajate.


Sunt invitati să participe toți cei care cred că un măr căzut pe pământ este o planetă populată de triburile de nevertebrate, iar gazonul - o arenă în care speciile de la firul ierbii luptă pentru supravieţuire.

Costurile de participare sunt de 200 RON/copil; participarea unui copil la 2 module diferite din programul Şcoala de Vară Antipa costă 350 RON; 500 RON costă participarea aceluiași copil la trei module diferite, iar participarea fraților la un modul al Şcolii este de 350 RON pentru ambii copii și 700 RON dacă acesția aleg să fie prezenți la trei module diferite.

Înscrieri de participare se fac în limita a 15 locuri, pe adresa de email: florentinap@antipa.ro

Sponsori: LeoBurnett, The Geeks, DaVinci Learning, Nestle, Nesquik

Parteneri media: Unitedmedia, TVR3, Radio România, Calendar Evenimente, comunicatedepresa.ro, Centruldepresa.ro, Terra Magazin, Doxi, Pipo, BBC Science Focus, Zile ş i Nopţi, Oraşul Meu, Grădinite.com, Parentime, BeWhere!, Salut Bucureşti, SmartFM, Itsy Bitsy, RFI, 7 Pitici, Qbebe, inParc


Informaţii suplimentare: Șef Departament dr. Aurora STĂNESCU, tel. 0723.149.694, e-mail: auroras@antipa.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu