27 septembrie 2012

”Întâlnirea de Duminică” de la Muzeul Antipa

Odată cu reînceperea şcolii, Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” îşi reia programele destinate elevilor.

Duminică, 30 Septembrie, începând cu orele 11.00, elevii curiosi sunt asteptati la prima conferinţă din cadrul cunoscutului program anual, interactiv şi interdisciplinar ”Întâlnirea de Duminică”.

Cea de-a VIII-a ediţie a programului va începe cu invitaţia Anei Maria Petrescu - specialist la „Antipa”, de a o însoţi la „Vânătoarea de crustacei”, în apele Lumii şi ale României.

Despre morfologia acestor uimitoare nevertebrate, despre adaptările lor la viaţa acvatică, despre cum au fost descoperite, despre cum sunt identificate şi în prezent specii noi, despre importanţa lor în cultura diferitelor popoare veţi afla numai participând la conferinţa de Duminică, concepută sub forma unei prezentări accesibile şi bogat ilustrată.

Pentru copiii participanţi, conferenţiarul şi organizatorii au pregătit surprize şi o serie de reviste ştiinţifice care vor fi acordate ca premii. Prima conferinţă a ciclului se va încheia, aşa cum ne-am obişnuit deja, cu „tema pentru acasă”; toate lucrările copiilor vor fi expuse la finele ciclului (2013) în expoziţia temporară „GALA ÎNTÂLNIRILOR de DUMINICĂ”.

Înscrierea participanţilor se poate face în limita a 70 de locuri la telefon: 021.312.88.26, int. 316 sau pe e-mail: florentinap@antipa.ro

Participarea la eveniment se face pe baza biletului de vizitare a Muzeului: elevi şi studenţi – 5 lei, pensionari – 10 lei, adulţi – 20 de lei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu