20 septembrie 2012

La Palat animat!


Vara trece, toamna vine... iar Asociaţia de Dragul artei scoate din pălăria cu surprize proiecte noi, care mai de care mai inedite şi atractive, dedicate copiilor.

De data aceasta, asociaţia se extinde în afara Bucureştiului, la Mogoşoaia, pentru a propune un proiect de teatru muzeal derulat în parteneriat cu Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti şi finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, denumit La Palat animat. Membrii echipei sunt co-autori de studii dedicate teatrului muzeal. Scenariul programelor este creat şi dezvoltat special pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 10 ani, iar conceptul programului porneşte de la istoria familiei Brâncovenilor şi a istoriei palatului brâncovenesc de la Mogoşoaia, acoperind atât valoarea educativă, acurateţea istorică a evenimentelor şi personajelor, cât şi calitatea artistică. Povestea dramatizată va fi susţinută de către actorii Vadim Rusu şi Cornel Mihalache de la Teatrul de pe Lipscani în faţa celor mici şi va porni de la date istorice reale care vor fi transpuse în mod interactiv astfel încât să reînsufleţească istoria locului şi colecţia muzeală expusă aducând elemente de civilizaţie a epocii prin gesturi, costume şi atitudini.

Copiii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 10 ani, participanţi la programele La Palat animat, pot veni, în mod organizat şi gratuit, cu părinţii, şi vor trăi istoria la faţa locului, prin talentul actorilor şi prin veridicitatea scenariului care îi va pune faţă în faţă cu personajele epocii.

Dăruiţi-vă şi dăruiţi-le copiilor şansa de a trăi vremurile de altădată, veniţi La Palat animat!

Structura programelor:
Sâmbătă, 22 septembrie, ora 10.30 – program destinat familiilor;
Duminică, 23 septembrie, ora 10.30 – program destinat familiilor;
Sâmbătă, 29 septembrie, ora 10.30 – program destinat familiilor;
Duminică, 30 septembrie, ora 10.30 – program destinat familiilor;
Sâmbătă, 6 octombrie, ora 10.30 – program destinat familiilor;
Duminică, 7 octombrie, ora 10.30 – program destinat familiilor;
Sâmbătă, 13 octombrie, ora 10.30 – program destinat familiilor;
Duminică, 14 octombrie, ora 10.30 – program destinat familiilor;
Sâmbătă, 20 octombrie, ora 10.30 – program destinat familiilor;
Duminică,21 octombrie, ora 10.30 – program destinat familiilor;

Înscrieri:
Pentru familii: programările sunt obligatorii şi se fac numai în săptămâna programului, de luni până vineri, începând cu ora 8.00, la e-mail: oana@dedragulartei.ro (este necesară precizarea datei, numele şi vârsta copilului).


Participarea este gratuită.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu