1 septembrie 2012

Premierul a amânat startul școlii cu o săptămână


Deși inițial Victor Ponta anunțase că elevii vor reveni în bănci peste o săptămână, pe 10 septembrie, în ședința de guvern de astăzi, șeful executivului s-a răzgândit.Această decizie a fost luată pentru a se pune la punct ultimele pregătiri pentru clasa pregătitoare. Astfel, școala va începe pe data de 17 septembrie.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a popus, vineri - 15 septembrie, pentru începerea anului şcolar. “O să mă duc cu propunerea aceasta în Guvern mâine, pentru că este o dată care a existat în tradiţia şcolii româneşti, iar părinţii au înrădăcinată această dată”, a spus Ecaterina Adronescu.


Ministrul Educaţiei a mai arătat că schimbarea datei la care va începe noul an şcolar va permite finalizarea pregătirilor pentru clasa zero. “Este, dacă vreţi, şi un răgaz de câteva zile să finalizăm pregătirea acestei clase (clasa zero – n.r.), pregătire care a început îngrozitor de târziu. Deşi legea a fost promulgată în februarie 2011, abia în martie 2012 a fost aprobat curriculum pentru această clasă. Mobilier, rechizite, tot ce înseamnă funcţionarea bună a acestei clase, practic a început acum o lună şi jumătate, două luni”, a spus ministrul Educaţiei.


Anul şcolar ar fi trebuit să înceapă pe 10 septembrie, dar pentru că nu s-a încheiat pregătirea sălilor pentru clasele pregătitoare, se amână cu o săptămână. Vacanţa de iarnă a fost stabilită în intervalul 22 decembrie 2012 - 13 ianuarie 2013.

Semestrul al doilea va începe la 14 ianuarie 2013 şi va dura până în 21 iunie 2013. Vacanţa de primăvară e programată în perioada 6 aprilie - 21 aprilie.

Sursa articolNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu