29 noiembrie 2012

Parada alternativa de 1 Decembrie

Anul acesta, Parada oficială de 1 Decembrie nu va angaja aviaţia. Din fericire pentru pasionaţii de spectacol aerian, se va zbura de Ziua Naţională a României la... Parada alternativă. Aerodromul Şirna dă drumul la zbor în cadrul unei tabere militare cu iz de sărbătoare.

Nu vor lipsi zborurile demonstrative, parada militară, fanfara, fasolea la ceaun şi vinul fiert.

Demersul aparţine APPAUM şi Pilot Magazin – prima revistă online de aviaţie generală din România, care au ales acest loc pentru că zona în care se află astăzi Aerodromul Şirna a fost folosită ca bază pentru avioanele care apărau rafinăriile din Ploieşti, în timpul celui de-al doilea Război Mondial. Locul a fost redescoperit de Iancu Gheorghe, paraşutist militar. Din 2007, izlazul de la marginea satului Tăriceni, comuna Şirna a fost integrat în turismul aerian al României. Activităţile cu pasionaţii de zbor constau în zbor de agrement, şcoală de zbor, evenimente de promovare a zborului.

Aerodromul se află la 40 de km de Bucureşti, lângă DN1, la jumătatea drumului spre Ploieşti. Urmăreşte aceste indicaţii dacă te afli la volan venind dinspre Bucureşti: se face stânga în Potigrafu către Gorgota, se merge pe drumul principal 11 km până la ieşirea din Poienarii Burchii, unde se face dreapta către Şirna.

Intrarea la acest eveniment este liberă, iar parada începe de la ora 11:00. Dacă doreşti să partici, dar nu ai maşină, poţi folosi transportul public pus la dispoziţie de organizatori cu plecare din Piaţa Presei, în dimineaţa zilei de 1 Decembrie.

Pentru informaţii şi înscrieri pe lista transportului public organizat, scrie-ne la adresa scrie@pilotmagazin.ro sau sunaţi la 0757.453.114.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu