20 decembrie 2012

Bucharest Christmas Market

Bucureştenii se vor bucura de un târg de Crăciun de frumuseţea celor din marile capitale europene. Primăria Municipiului Bucureşti, prin CreArT – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie, organizează, în perioada 5 decembrie 2012 – 3 ianuarie 2013, evenimentul „Bucharest Christmas Market”.

Manifestările vor avea loc în Piaţa Universităţii, pe esplanada cu statui.

Programul acestora este cuprins în intervalul orar 10.00 – 22.00 şi include:

• Târg de Crăciun;
• Concerte;
• Casa lui Moş Crăciun;
• Sanie cu reni;
• Carusel;
• Campania umanitară „Dăruieşte, fii mai bun! Şi tu poţi fi Moş Crăciun..”.

Evenimentele sunt dedicate tuturor categoriilor de public, iar intrarea este liberă.

Locaţia a fost decorată cu peste 3.000 de becuri colorate şi cu aproximativ un kilometru de ghirlande luminoase. De asemenea, pentru a crea o lume magică a Crăciunului, s-au utilizat 10 tone de cetină.

Bradul înalt de 17 metri, amplasat chiar în centrul Bucharest Christmas Market, a fost ornat cu peste 2.500 de becuri galbene, simbolizând lumina caldă a sărbătorilor creştine. Mai mult, acesta a fost decorat cu 600 de lucrări de artă ce formează un puzzle, culoarea lor schimbându-se la anumite intervale de timp. În vârf s-au aşezat doi mesageri ai păcii, doi îngeri ce vestesc prin trompete naşterea lui Iisus.

Intrarea în acest castel al tuturor poveştilor de Crăciun se realizează printr-o poartă decorativă ce va transpune vizitatorul din lumea cotidiană în spaţiul veseliei şi al dorinţelor împlinite.

În cadrul Bucharest Christmas Market, meşterii populari vor îmbia trecătorii din 65 de căsuţe frumos împodobite cu sute de ghirlande luminoase şi mingi imense realizate din florile Crăciunului. Vizitatorii vor putea admira sau cumpăra obiecte tradiţionale: ceramică pictată, lemn cioplit, icoane şi pânzeturi brodate, costume şi măşti tradiţionale, jucării din lemn şi instrumente muzicale. Nu vor lipsi nici obiectele şi podoabele specifice Crăciunului, precum globurile pictate manual, coroniţele din crenguţe de brad şi lumânările parfumate.

Târgul va mai oferi produse tradiţionale: cârnaţi, tobă, pastramă, turtă dulce, cozonaci şi prăjituri tradiţionale, magiun, miere şi produse apicole etc. Specialităţi din cârnaţi pot fi cumpărate şi de la cele două trăsuri prezente în locaţie, similare celor din marile târguri europene. Produsele pot fi gustate alături de vin fiert, servit în căni speciale, pe care vizitatorii le pot lua acasă drept suvenir.

În perioada menţionată, pe scena amplasată în Piaţa Universităţii, vor susţine spectacole: ansambluri de muzică populară, grupuri de copii, grupuri de colindători, ansambluri de datini şi obiceiuri, artişti consacraţi de muzică populară, interpreţi dragi publicului şi trupe renumite. În construcţia acestei scene se vor folosi 5 kilometri de cablu şi lumini inteligente.

Copiii vor avea ocazia să descopere poveştile din Casa lui Moş Crăciun, construită în forma unei căciuli şi ornată cu zeci de crăciuniţe. Zâne, spiriduşi şi alte personaje dragi lor vor crea o atmosferă de poveste, în care cei mici vor recita Moşului poezii, vor desena şi colora.

Vă aşteptăm cu drag în lumea celor mai frumoase poveşti!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu