23 ianuarie 2013

Elevii de clasa a II-a vor susţine evaluarea anuală a competenţelor de bază


Evaluarea de la finalul clasei a II-a care testează competenţele de bază ale elevilor după doi ani de şcoală (matematică, scris şi citit) va avea loc în acest an în luna mai, în două sesiuni, însă datele exacte de examinare vor fi anunţate până la 1 martie 2013, potrivit metodologiei Ministerului Educaţiei, publicată luni, în Monitorul Oficial.

Evaluarea, care se organizează anual, are în vedere competenţele de bază ale elevilor de clasa a II-a (scris-citit şi matematică) şi se va desfăşura pe parcursul a două zile în luna mai 2013, în şcolile de stat, dar şi în cele private.

Testele pentru evaluarea competenţelor fundamentale la finalul clasei a II-a vizează un eşantion de elevi şi vor avea un nivel mediu de dificultate şi vor fi susţinute în două secvenţe de evaluare, iar durata acestora nu va depăşi un total de 50 de minute.Data desfăşurării evaluării competenţelor fundamentale la finalul clasei a II-a se stabileşte de către Ministerul Educaţiei şi se comunică inspectoratelor şcolare până la data de 1 martie a acestui an şcolar, prevede metodologia de anul acesta, publicată luni în Monitorul Oficial.
Notele nu se trec în catalog, rămân în ”portofoliu”

Rezultatele obţinute la evaluarea competenţelor fundamentale la finalul clasei a II-a nu sunt trecute ca note în catalog.

Însă ele fac parte din portofoliul elevului şi sunt valorificate la nivelul unităţii de învăţământ, pentru a pune la punct planurile individualizate pentru a îmbunătăţi rezultatele elevilor.

Anul trecut, ministerul a stabilit printr-un ordin similar ca evaluarea competenţelor de bază pentru elevii din clasa a II-a să aibă loc în două zile, 22 şi respectiv 23 mai, respectând aceeaşi metodologie de verificare.

Sursa articol: ziarul Adevarul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu