10 ianuarie 2013

Muză. Muzică. Muzeu-Program de muzica pentru familii cu copii intre 2-6 ani

La început de an, îi invităm pe părinţii cu copii de 2-6 ani să petreacă un timp fantastic într-un loc care se animă de muzică, mişcare şi instrumente muzicale: în Muzeul George Enescu din Calea Victoriei, nr. 141.

Asociaţia De dragul artei invită familiile cu copii de 2-6 ani să participe sâmbăta, pe bază de programare, la un program inedit de muzică şi mişcare.

Sunt propuse două teme diferite, fiecare dintre ele adaptată nevoilor şi bucuriei copiilor de a se manifesta liber şi creativ prin muzică. Iată ce declară Doamna Claudia Ghimiş, una dintre zecile de mămici care au participat la programul Muză. Muzică. Muzeu: „A fost foarte frumos. Mulţumim pentru o dimineaţă minunată. Copiii râdeau în hohote, erau fericiţi. Ascultau muzica, o inţelegeau şi erau încântaţi. Mulţumim, mulţumim.”

Tema 1: „Pe-un picior de-arcuş, la un pian jucăuş” – program pentru copiii de 2-3 ani şi 4-6 ani


Poveştile despre Enescu copil sunt completate de jocuri muzicale stârnite de flaut, pian sau vioară. Muzica valoroasă şi accesibilă precum şi recuzita formată din eşarfe şi cercuri colorate încurajează mişcarea dezinvoltă, atât în rândul copiilor cât şi al părinţilor, spre încântarea şi amuzamentul tuturor. Programul oferă idei de joacă şi pentru acasă, pe alte ritmuri, dar la fel de spectaculoase.

Tema 2: „Domnul Do şi Domnişoara La” – program pentru copiii de 2-3 ani şi 4-6 ani

Personajele Domnul Do şi domnişoara La ne acompaniază în muzeu şi ajută la perceperea palatului Cantacuzino drept clădire muzicală, în care materialele din care e construită vibrează muzica. Partea de atelier constă în organizarea unei mici orchestre cu ajutorul copiilor, care vor fi personaje muzicale. Aceleaşi personaje muzicale aleargă prin ploaie pe sunete de tamburină, deschid uşi vechi în sunet de vioară şi susţin un concert scurt spre încântarea celor de faţă.

Structura programelor:

• Sâmbătă, 12 ianuarie, ora 10.30 - „Pe-un picior de-arcuş, la un pian jucăuş” – program pentru familii cu copiii de 2-3 ani;
• Sâmbătă, 19 ianuarie, ora 10.30 - „Pe-un picior de-arcuş, la un pian jucăuş” – program pentru familii cu copiii de 4-6 ani;
• Sâmbătă, 26 ianuarie, ora 10.30 - „Domnul Do şi Domnişoara La” – program pentru familii cu copiii de 2-3 ani;
• Sâmbătă, 2 februarie, ora 10.30 - „Domnul Do şi Domnişoara La” – program pentru familii cu copiii de 4-6 ani.

Înscrieri:
• Programările sunt absolut necesare şi se fac numai în săptămâna programului (începând cu ziua de luni, ora 10.00) la emailul: dorothea@dedragulartei.ro (confirmarea înscrierii se va face printr-un email al organizatorilor şi este necesară precizarea datei, numele şi vârsta copilului).

Taxă de participare:

- 60 lei/familie formată din doi membri (părinte şi copil)
- 80 lei/familie formată din trei membri
- 90 lei/familie formată din patru membri etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu