11 septembrie 2013

Seara cailor - La nuit de cheval
A doua ediţie a Salonului Calului, eveniment integrat dedicat tuturor activităţilor sportive, de divertisment şi de business ecvestru din România, se va desfășura în perioada 27 – 30 septembrie 2013, într-o formulă mai dinamică şi mai creativă. Ediţia inaugurală din 2012, a evenimentului organizat de Clubul de echitaţie Equestria din Tâncăbeşti (DN1), a înregistrat ecouri deosebite în rândul publicului larg, mass-mediei şi al publicului specializat deopotrivă.

Salonul Calului a pregătit, la a doua sa ediţie, un complex program de spectacol ecvestru (parade inclusiv Parada steagurilor europene, acrobații, voltije, dresaj, dresaj sportiv pe muzică, cascadorii, întrecerea Retromobil ş.a.), competiţional (probe sportive pentru toate categoriile de cai şi călăreţi, inclusiv pentru copii şi amatori, probe de sărituri demonstrative şi întreceri integrate în show-uri ecvestre), dar şi un moment special şi foarte spectaculos – Seara Cailor – La Nuit du Cheval (un show ecvestru nocturn cu momente speciale pe teme fantastice precum Harap Alb, Balada Mioriţei, Dansuri spaniole etc).


Partea competiţională va include două concursuri devenite deja tradiţionale: Cupa Equestria, aflată la a treia ediţie consecutivă, şi Concursul internaţional de sărituri peste obstacole Marele Premiu al Municipiului Bucureşti, aflat de asemenea la a treia ediție consecutivă. Vor lua startul în jur de 180-200 de cai, plus 30-40 de cai pentru show-uri şi demonstrații.

De asemenea, Salonul Calului a cuprins în program şi acțiuni dedicate publicului specializat (prezentări de cai, produse şi echipamente ecvestre cu vânzare, echipamente sportive de performanţă etc).

“A doua ediţie a <Salonului Calului> vine să reconfirme nevoia unui astfel de eveniment complex şi ambiţios în România, pe care sperăm să-l transformăm, în timp, într-un brand local şi într-un model de business.
Unicitatea acestui concept constă în îmbinarea activității competiţionale sportive cu demonstraţiile şi show-urile ecvestre.

Pentru ediţia din 2013, am pregătit o paletă variată de activităţi care acoperă de la competiţia pur sportivă la fascinante show-uri, parade şi momente tematice de divertisment ecvestru, dar şi prezentări pentru publicul avizat.

Ca şi la prima ediţie, am acordat o deosebită atenţie nevoii de educare a publicului din România în spiritul competiţiei fair-play, al stilului autentic şi al aprecierii unui spectacol unic, cum este echitaţia”, a declarat dr. Ozana Moraru, proprietara clubului Equestria.

Organizat de clubul de echitație Equestria din Tâncăbeşti (Snagov), Salonul Calului şi-a propus să consacre în România un model ce are temă de inspiraţie faimosul Salon du Cheval din Paris.

Partenerii tradiţionali ai evenimentului sunt, ca şi la prima ediţie: Centrul oftalmologic Oculus, Friedrich Wilhelm Raiffeisen, Jockey Club Român şi Primăria Municipiului Bucureşti.


“Seara Cailor” – un spectacol ecvestru nocturn inspirat de “La Nuit du Cheval”, dar cu influenţe româneşti

“Veniți la Seara Magică: Seara Cailor!”

Veți fi uimiți de creativitatea numerelor pregătite, măiestria artiştilor dresori și grația cailor participanți la spectacolul care va oferi acrobaţii călare, numere de dresaj de înaltă școală, un spectacol de sunet si lumini care ilustrează conceptul de excelenţă şi creativitate în dresajul ecvestru, cu influenţe din folclorul, basmele şi istoria românească – toate acestea asigurând magia acestei seri!
Ce puteți vedea:
            Show cu ponei
 • “De mici putem învăța sa călărim!” - Cei mai mici călăreți pe cei mai mici căluți compun un moment în care 10 copii vor face o demonstrație cu ponei
 • “Si poneii sunt puternici!”- prezentare de atelaje cu ponei
 • Momente vesele de dresaj de ponei 
Show-uri originale, pline de fantezie, care au la bază un concept autohton inspirat de folclorul, basmele și istoria românească :
·         “Visul unei  nopti de…toamnă”, un spectacol al magiei pentru un public de poveste:
·         “Calul înaripat”
·         “Balaurul“
·         “Caruselul”
Cavaleri medievali în Turnire
      Dresaj ecvestru
          Dresaj natural cu actorul Denis Ștefan
  Dresaj de înaltă clasă
  Dresaj în liberate, fără șa și fără frâu 
Cascadorii ecvestre
 • Cascadorii călare
 • Program “Calul și focul”
 • Demonstrație de atelaje 
Moment special
 • Tenorul Vlad Miriță ne prezinta unul din cei mai frumoși cai, Frizianul

Întunericul noptii va fi decorul unui spectacol de poveste, care va învălui publicul în tainele artei dresajului ecvestru şi ale imaginaţiei.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu