2 septembrie 2013

Tabere in vacanta de toamna 2013

Tabara Medievala „Living History” 
                 

Perioade de desfasurare:
Tabara se va desfasura in serii de cate 6 zile/5 nopti, dupa cum urmeaza: 08-13 septembrie 2013; 03-08 noiembrie 2013 (in vacanta de toamna)

Costuri tabara: Costul taberei este de 1025 RON/copil si include:

- 5 nopti cazare in camere/apartamente de 3-5 locuri, cu baie proprie, la  o Pensiune de 3*** din zona Avrig (cu o curte foarte mare, inverzita, o priveliste foarte frumoasa catre Muntii Fagaras, loc de joaca pentru copii, grajduri de cai, teren de sport multifunctional);
- masa pe perioada taberei (3 mese/zi, apa la carafa pe perioada meselor si gustare de fructe, pregatite si gandite special pentru o alimentatie sanatoasa a copiilor);
- instructori pentru activitatile outdoor;
- echipamente si materiale pentru activitatile outdoor si pentru atelierele de creatie; majoritatea activitatilor si jocurilor de distractie, cunoastere si relaxare, ca si atelierele de creatie vor fi organizate in limba engleza!
- petreceri tematice in fiecare seara;
- animatori de tabara, care supravegheaza si coordoneaza copiii permanent, zi si noapte;
- asistenta medicala permanenta;
- diplome de participare.

Pentru adultii insotitori (parinti, bunici, bone, etc.) tariful este de 1200 RON/persoana. La cerere, se poate asigura si transportul, contra cost. Sunt disponibile 30 de locuri in fiecare serie.

Copiii care provin din aceeasi familie, in aceeasi perioada de tabara, au 35 RON reducere/participantcopiii care participa la mai multe tabere au 35 RON reducere, incepand cu a doua tabara; la fiecare 10 copii participanti, un cadru didactic insotitor beneficiaza de gratuitate; membrii familiilor cadrelor didactice au tarife preferentiale (platesc numai cazarea si masa).
                                                  
Noi, animatorii taberelor Children Tour, punem mult suflet in ceea ce facem, iubim copiii si dorim sa le impartasim din pasiunea noastra pentru arta si tainele medievale. Nu le propunem copiilor doar o tabara, cat o calatorie in timp, in vremea cavalerilor si domnitelor. Avem incredere in puterea istoriei de a lasa in urma lectii de viata memorabile si suntem animati de dorinta de a le oferi copiilor amintiri deosebite pe care le vor pretui intreaga viata. Activitatile se vor desfasura in spiritul competitiei, stimulandu-le copiilor aptitudinile de lideri. Tabara Medievala se adreseaza copiilor dornici deopotriva de aventura, istorie si distractie si cuprinde activitati de echitatie, de cunoastere a spatiului romanesc in Evul Mediu, mici lectii de istorie, heraldica, cunoasterea artei manuirii armelor medievale, plimbari cu trasura trasa de cai si cu caruta, dar si organizarea unor ateliere de creatie, organizarea unor seri tematice distractive, precum si a traditionalului foc de tabara. Se va lucra in echipe, prin exercitii de sudare a colectivului, pentru a obisnui copiii cu ideea de competitie fair-play, de munca pentru un tel comun, de responsabilizare reciproca, pentru a-i invata sa comunice, sa se implice si sa capete incredere in capacitatea lor de a depasi obstacolele. Pana la finalul taberei, membrii Ordinelor Cavaleresti vor avea de trecut variate probe de curaj, indemanare, istetime, loialitate si prietenie, talent artistic, cultura generala (in special pe teme de istorie).

Pe toata durata taberei se asigura asistenta medicala. Cazarea se face in prima zi de tabara incepand cu ora 15,00 (prima masa este cina), iar predarea camerei se face in ultima zi de tabara incepand cu ora 14.00 (ultima masa este pranzul).
                                  
Exemplu de program in tabara:
- 08,00 - trezirea si igiena personala;
- 09,00-09,30 - micul dejun;
- 10,00-13,00 - activitati outdoor (cursuri de initiere si perfectionare in arta echitatiei, in manej sau pe traseu-pentru avansati, ateliere de tras cu arcul si cu arbaleta; atelier de manuire a spadei; Turnir Medieval; catapulta distractiva cu proiectile moi si baloane cu apa); activitatile se practica sub forma de tir la tinta, nu sub forma de atac intre persoane, astfel nu prezinta nici un risc de ranire;
- 13,15-14,00 - dejunul;
- 14,00-15,00 - odihna/timp liber;
- 15,00-17,00 - organizare ateliere de creatie (atelier de confectionat steagul si blazonul Ordinelor Cavaleresti; atelier de confectionat masti pentru Bal, atelier de confectionat scuturi medievale/atelier de brodat initiale pe material textile/tricotat/crosetat, atelier de dans medieval, atelier de insusire a codului de onoare si a bunelor maniere/discutii interactive despre rolul religiei in societate, despre modul de viata al oamenilor simpli sau al nobililor, despre investiile din Evul Mediu, atelier de carti postale pentru parinti si impresii de tabara);
- 17,15-19,00 - atelier de tir cu arcul/atelier de spade/atelier de tras cu arbaleta; atelier de gastronomie medievala (punem tuciul pe pirostrii si gatim); se acorda proclamatiuni pentru cel mai bun cavaler-arcas si domnita-arcas din tinut; castigatorii atelierelor de lupta cu spada vor fi ridicati la rangul de Cavaler;
- 19,15-20,00 - cina;
- 20,30-22,30 - Seara Povestilor despre Cavaleri si DomniteSeara Balului Mascat al Reginei (costumele se aduc de acasa, mastile le confectionam in tabara); Parada Costumelor (seara de dansuri, jocuri si concursuri); Drama Games-“Acuzarea vrajitoarei“ (improvizatie-sceneta cu intriga de epoca: o femeie frumoasa din tinut este acuzata ca umbla cu  vrajitorii si suceste mintile barbatilor; Judele tinutului citeste actul de acuzare si va da verdictul); Ceremonia de investire a Cavalerilor si Domnitelor-decernarea de diplome de participare, focul de tabara, lansare de lampioane;
- 22,30-23,30 - igiena personala si stingerea.

Participanti: copii si tineri cu varsta intre 03-11 de ani, pe grupe de varsta; numarul minim de copii pentru care se poate organiza o tabara este de 20. Copiii vor sta in camere separati pe sexe, dar tinand cont de varsta si de preferintele lor.

Alte observatii: Pentru inscrierea in tabara se plateste un avans de 300 RON/copil, diferenta urmand a se plati in ziua inceperii taberei. Acest avans reprezinta blocarea locului/locurilor de cazare si se plateste maxim pana la 10 octombrie 2013. Avansul nu este returnabil sub nici-un motiv, dar este transmisibil catre o alta persoana (copil). Plata se poate efectua in 3 rate. Pentru plata in totalitate pana la 15 septembrie 2013 se acorda 50 RON reducere din pretul taberei. Locurile sunt limitate si se ocupa in ordinea inscrierilor (inclusiv locurile in camere).

Activitati optionale (recomandate):
- Excursie la Sibiu-Medias-Cetatea Sighisoara (turul cetatii cu Tobosarul Cetatii; realizarea de fotografii profesionale imbracati in costume medievale) – 60 RON/copil.
 
Imagini din tabara:
Tabara de limba engleza la Moeciu
„Children Tour English Adventure”

Perioade de desfasurare:
Tabara se va desfasura in serii de cate 6 zile/5 nopti, dupa cum urmeaza: 03-08 noiembrie 2013

Costuri tabara: Costul taberei este de 875 RON/copil si include:

- 5 nopti cazare in camere/apartamente de 3-5 locuri, cu baie proprie, la  o Pensiune de 3*** din zona Bran-Moeciu;
- masa pe perioada taberei (3 mese/zi, apa la carafe pe perioada meselor si gustare de fructe, pregatite si gandite special pentru o alimentatie sanatoasa a copiilor);
- 3-5 ore/zi pentru exersarea limbii engleze, in cadrul atelierelor interactive; majoritatea activitatilor si jocurilor de distractie, cunoastere si relaxare, ca si atelierele de creatie vor fi organizate tot in limba engleza!
- profesori de limba engleza si materiale didactice;
- echipamente si materiale pentru activitatile outdoor si pentru atelierele de creatie;
- petreceri tematice in fiecare seara;
- animatori de tabara, care supravegheaza si coordoneaza copiii permanent, zi si noapte;
- asistenta medicala permanenta;
- diplome de participare.

Pentru adultii insotitori (parinti, bunici, bone, etc.) tariful este de 1000 RON/adult. La cerere, se poate asigura si transportul cu autocar/microbuz, contra cost. Sunt disponibile 30 de locuri in fiecare serie.

Copiii care provin din aceeasi familie, in aceeasi perioada de tabara, au 35 RON reducere/participantcopiii care participa la mai multe tabere au 35 RON reducere, incepand cu a doua tabara; la fiecare 10 copii participanti, un cadru didactic insotitor beneficiaza de gratuitate; membrii familiilor cadrelor didactice au tarife preferentiale (platesc numai cazarea si masa).

Daca invata deja limba engleza la scoala sau in particular, copiii dumneavoastra au ocazia sa exerseze in mod organizat si sustinut necesarul de exprimare de limba engleza specific varstei, sa isi imbunatateasca exprimarea gramaticala si sa isi imbogateasca vocabularul, consolidandu-si astfel cunostintele active intr-o maniera atractiva si intr-un cadru adecvat studiului. Daca nu au cunostinte de limba engleza, copiii fac primii pasi in cunoasterea acestei limbi alaturi de colegii lor din tabara si de traineri, parcurgand cu cea mai mare usurinta si in acelasi timp intr-un mod temeinic notiuni de baza de limba engleza, asimileaza vocabularul de baza si specific intereselor lor, deprind structuri simple de exprimare precum: salutul, prezentarea personala, descrierea intereselor, exprimarea nevoilor, descrierea obiectelor (cantitate, calitati) si persoanelor (trasaturi fizice si psihice).

Copiii dumneavoastra va vor putea impartasi experientele traite pe durata taberelor de limba engleza:
• Caietul de exercitii si activitati personalizat pentru grupa de varsta si studiu

• Materialele suplimentare de studiu

• Certificatul de absolvire a cursurilor de vara

• Evaluarea in urma testului final si recomandari ulterioare pentru studiul limbii engleze

• Creatiile de la ateliere

• Fotografii cu cele mai frumoase momente din tabara

• Amintirile foarte placate si prietenii pe viata!

Astfel, taberele vor imbina exersarea limbii engleze prin activitati practice cu multa aventura si jocuri, oferindu-le tinerilor aventurieri nu numai o experienta de vara placuta, ci si ocazia de a-si dezvolta o gama larga de cunostinte si abilitati in mod distractiv.

Exemplu de program in tabara:
- 08,00 - trezirea si igiena personala;
- 09,00-09,30 - micul dejun;
- 10,00-13,00 - ateliere interactive de limba engleza, cu diferite tematici, pe grupe de cunoastere (incepatori, mediu, avansati); vizionare filmulete in limba engleza, ce apoi vor fi discutate si interpretate;
- 13,15-14,00 - dejunul;
- 14,00-15,00 - odihna/timp liber;
- 15,15-17,30 - organizare ateliere de creatie (atelier de confectionat steagul echipei; atelierul “Secret Gift”; atelier de confectionat masti pentru balul mascat; atelier de pictura pe materiale textile; atelier de pictat cu ciocolata; atelier de carti postale pentru parinti);
- 17,30-18,45 - activitati outdoor: joaca pe terenul de sport (volei, fotbal, badminton, coarda, sarituri la trambulina); joaca la locul de joaca amenajat in spatial pensiunii; mici drumetii in zona; contra cost: echitatie (15 RON/15 minute/copil) si plimbari cu trasura, inchiriere biciclete;
- 19,15-20,00 - cina;
- 20,30-22,00 - Welcome Party (program de dans, animatie, jocuri si concursuri)Movie NightTalent ShowNight Masquerade (costumele se aduc de acasa, mastile le confectionam in tabara); Campfire Party (decernarea de certificate de absolvire, foc de tabara, lansare de lampioane, dans si distractie);
- 22,00-22,30 - igiena personala si stingerea.

Optional:
in imprejurimi se pot vizita urmatoarele: Cetatea Rasnov; Pestera Dambovicioara; Castelul Bran; Paradisul Acvatic Brasov; Parcul de Aventura Brasov; Rezervatia de Ursi de la Zarnesti - aceste excursii se efectueaza contra cost (25-75 RON/copil, intrarile la obiective incluse).

Participanti: copii si tineri cu varsta intre 03-11 ani, pe grupe de varsta; numarul minim de copii pentru care se poate organiza o tabara este de 20. Copiii vor sta in camere separati pe sexe, dar tinand cont de varsta si de preferintele lor.

Alte observatii: Pentru inscrierea in tabara se plateste un avans de 300 RON/copil, diferenta urmand a se plati in ziua inceperii taberei. Acest avans reprezinta blocarea locului/locurilor de cazare si se plateste maxim pana la 10 octombrie 2013. Avansul nu este returnabil sub nici-un motiv, dar este transmisibil catre o alta persoana (copil). Plata se poate efectua in 3 rate. Pentru plata in totalitate pana la 15 septembrie 2013 se acorda 50 RON reducere din pretul taberei. Locurile sunt limitate si se ocupa in ordinea inscrierilor (inclusiv locurile in camere). 
Pentru detalii si inscrieri:
Children Tour Camp
Giliola Puscasu - 0741.736.412 (Vodafone); 0754.491.711 (Orange)
giliolap@yahoo.comhttp://childrentourforeducation.blogspot.com/

Asiguram supravegherea copiilor zi si noapte! Cu exceptia momentelor de pauza (somn/timp liber) de dupa masa de pranz, timpul copiilor este ocupat in permanenta cu diverse activitati, altele in fiecare zi, ca sa nu se plictiseasca si sa petreaca cele mai frumoase momente intr-o tabara!


Pentru detalii si inscrieri in cele mai frumoase tabere pentru copii:
Children Tour Camp
Giliola Puscasu - 0741.736.412 (Vodafone); 0754.491.711 (Orange)

    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu