16 septembrie 2013

Traseu cultural nocturn de Zilele BucurestiuluiCu ocazia „Zilelor Bucureştiului”, Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate - ARCEN organizează un traseu-cultural nocturn al Capitalei în perioada 19-22 septembrie, în fiecare seară, de la ora 19.00, cu plecare din faţa Teatrului Odeon.
Turul  ghidat nocturn al Capitalei va avea tema „Moravuri, obiceiuri şi obsesii bucureştene”, va cuprinde 8 opriri pe un traseu de un km şi va dura doua ore, timp în care va fi ilustrată viaţa oraşului Bucureşti şi a locuitorilor săi, din secolele XIX-XX.

Traseul-nocturn propus de ARCEN la aniversarea Capitalei este cuprins în perimetrul străzilor: Calea Victoriei, str. Ion Câmpineanu, str. Academiei, Piaţa Revoluţiei, str. Valter Mărăcineanu, str. George Vraca, str. Ion Brezoianu, intrarea Rigas, str. Constantin Mille şi Bulevardul Regina Elisabeta.

În cadrul acestui traseu vor fi aduse înaintea publicului poveşti despre boema literară de la Grădina Oteteleşeanu, istorii legate de apariţia telefonului la Bucureşti, dar şi a cinematografiei, despre luxul Capitalei, despre primele librării ale Bucureştiului de secol XIX, despre băcănii celebre şi hoteluri de lux, dar şi despre mahalalele şi hanurile din Bucureşti.


Traseul-cultural nocturn, organizat cu ocazia „Zilelor Bucureştiului”, vine ca o continuare firească a proiectului „Cu bastonul prin Bucureşti”, aflat în această vară la cea de-a 4-a ediţie, având parte de un număr record de participanţi, toate traseele-culturale organizate în perioada 27 iulie - 8 septembrie adunând peste 2500 de persoane.

ARCEN îi invită pe bucureşteni să participe gratuit la traseul-cultural nocturn, să descopere Bucureştiul într-o altă lumină, să-i asculte poveştile şi să aniverseze cei 554 de ani ai oraşului în inima Capitalei, pe Calea Victoriei şi pe străzile din împrejurimi, alături de ghizii ARCEN.

Ghizii ARCEN îi aşteaptă pe participanţi, în funcţie de condiţiile meteo, cu joben sau cu umbrelă, în faţa Teatrului Odeon, în zilele de 19, 20, 21 şi 22 septembrie, de la ora 19.00.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu