5 decembrie 2014

Muzeul Național de Istorie a României invită publicul la o nouă întâlnire de duminică


În cadrul programului educativ „Duminica la muzeu”, vă invităm să participați la prezentarea Aspecte din istoria și evoluția armamentului, ce se va desfăşura în data de 7 decembrie 2014, începând cu ora 11.00, la sediul muzeului din Calea Victoriei nr.12, București, Sala Mihai Viteazul.


Evenimentul din această săptămână este coordonat de domnul prof. Carol König, expert în armament, care va susține o prezentare, bogat ilustrată, a principalelor momente ale evoluției armelor albe și de foc din perioada cuprinsă între secolele XV-XX.

Printre piesele de armament ce vor fi prezentate publicului se numără obiecte ce au aparținut marilor personalități ale istoriei României, dintre care o sabie a regelui Carol I și un revolver al regelui Ferdinand I, precum și arme ce au fost utilizate în perioada Războiului de Independență și a celor două Războaie Mondiale.

     Accesul se face prin intrarea principală a muzeului, din Calea Victoriei nr.12. Pentru participare se achiziţionează un bilet de acces în muzeu, în valoare de 7 lei, de la Casa de Bilete.

    Înscrierile se fac la doamna prof. Daniela Niculescu, coordonatorul programului “Duminica la muzeu”, la numărul de telefon 0731 252 834 sau pe adresa de e-mail a Secţiei Relaţii cu Publicul (MNIR) pr.mnir@gmail.com.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu