22 noiembrie 2015

Excursie pentru familii la Fabrica de Globulete de 1 Decembrie 2015
Cunosti legenda globurilor de Craciun?
Ornamentele si globuletele actuale reprezinta bucuria Craciunului. Bradul de Craciun primeste in fiecare an noi si noi accesorii care-l fac un adevarat rege al Sarbatorilor de Iarna. Stelute, ingerasi multicolori, clopotei, ghirlande stralucitoare dar si binecunoscutele globuri rosii troneaza in fiecare an in bradul frumos impodobit.
Se spune ca aceste mici globuri din bradul de Craciun au aparut in anul 1858, intr-un orasel micut din regiunea Alsacia. Martin, un suflator in sticla talentat este cel care a creat primul glob de Craciun.

Legenda povesteste ca oamenii impodobeau bradul de Craciun cu nuci si mere pe care le poleiau pentru a fi mai stralucitoare. Intr-un an secetos insa, acestea nu au fost suficiente pentru toti brazii din casele oamenilor. Martin este cel caruia i-a venit ideea de a crea globuri de sticla rosie si aurie pentru copiii sai care asteptau cu nerabdare impodobirea bradului de Craciun. Casa acestuia a fost prima din istorie care a avut de Craciun, un brad frumos ornamentat cu nuci si mere facute din sticla.
Tanarul creativ a salvat magia Craciunului pentru copiii sai insa a intrat si in istoria oraselului si a lumii. In zilele noastre globurile rosii sau aurii sunt cele mai potrivite ornamente pentru bradul de Craciun. Ele aduc zambete pe fetele oamenilor si ii introduc in spiritul Craciunului. Astazi, in muzeul orasului sunt pastrate cateva din globurile de sticla din acea perioada.

Noi va invitam in zi de sarbatoare, de Ziua Romaniei, sa descoperim impreuna cum se fabrica globuletele romanesti la Curtea de Arges.

Programul excursiei:
- vizita la Fabrica de Globulete a lui Mos Craciun (Puteti vedea aici cum ia nastere globul pentru Bradul de Craciun, incepand cu vizitarea suflatoriei de sticla, unde veti fi fascinati de flacarile mari cu ajutorul carora se incalzesc "baghetele" de sticla pentru a le putea da forma dorita, sala de decor si pictura, taiat, capacit si ambalat, iar la final puteti vizita magazinul din incinta fabricii, de unde va puteti achizitiona produsele la pret special de producator. Pentru ca din excursie sa ramana amintiri si mai frumoase, la plecare, fiecare va primi un globule pictat cu motive de iarna, cu diametrul de 4,5 cm)
- servirea mesei de pranz la restaurant, cu meniu prestabilit
- vizita la Manastirea Curtea de Arges si la Fantana Mesterului Manole
- vizionare film documentar la Planetariul Pitesti

- PRET UNIC (adult/copil): 95 RON/persoana

Servicii incluse:
- vizita la Fabrica de Globulete
- cate un globulet personalizat, cadou pentru fiecare participant
- ghid-insotitor in excursie
- intrarile la obiective
- transport cu autocar clasificat, cu dotari turistice, pe traseul Bucuresti-Curtea de Arges-Pitesti-Bucuresti
- o atmosfera frumoasa, ca sa intampinati Sarbatorile de Iarna cum se cuvine si sa ramaneti cu amintirea unei excursii de neuitat!!!

LOCURI LIMITATE!!! Excursia este valabila pentru un numar de minim 15 platitori.

Pentru detalii si inscrieri:

Children Tour
Giliola Puscasu - 0741.736.412 (Vodafone)
0754.491.711 (Orange)
http://childrentour.ro/
giliolap@yahoo.com
Facebook Like: Children Tour

Licenta de Turism: 7479
Polita Insolventa BN 000000376

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu